BUSINESS CASE

Economische en familiale waarden veiligstellen als goede “huis”vader

Carl Sabbe en Rik Vandemoortele richtten in 1991 samen het informaticabedrijf Savaco in Kortrijk op.  Een openhartig gesprek over (verder) groeien, het belang van een goede familiale regeling, het ogenblik waarop je over het laatste gaat nadenken, en over de oplossingen die Degroof Petercam bood.


Naar andere Business Case

Carl Sabbe

“We hebben ook gekeken naar welk waardenpatroon het meest aansloot bij het onze. Jullie scoorden op alle vlakken het best.”

Rik Vandemoortele

“Je moet als ondernemer ook klaar, ‘matuur’ zijn voor een overname.”

Savaco is zo goed als uitsluitend endogeen gegroeid. Waarom?

Carl Sabbe: Als je endogeen al zo hard groeit, dan moet je je afvragen of je met externe groei niet verder gaat springen dan je stok lang is. Je moet een gezonde groeiambitie hebben, maar je moet ook proberen om niet te snel te willen groeien want daar hangen risico’s aan vast. Bovendien zijn er daarvoor ook middelen nodig.

Rik Vandemoortele: Je moet als ondernemer ook klaar, “matuur” zijn voor een overname. We waren 29 en 31 jaar oud, toen we begonnen. We hebben slechts één overname gedaan, namelijk van ABC Computerland in Waregem. Die opportuniteit bood zich in 2008. We zijn er niet actief op zoek naar gegaan. De stap hebben we gezet omdat het bedrijf op maat van het onze was.

In april 2018 is, door tussenkomst van Degroof Petercam, AAC Capital(1) in het kapitaal van Savaco gestapt. Met welke bedoeling?

CS: De hoofdbedoeling was om een familiale bezorgdheid op een goeie manier geregeld te krijgen. Rik en ik hebben allebei vier kinderen. We hebben in 2008 al een familiaal charter opgesteld waarin we de modaliteiten hebben vastgelegd om kinderen eventueel te laten toetreden tot de organisatie. We hebben het geluk gehad dat we met Savaco een succesverhaal hebben geschreven waardoor er een belangrijke economische waarde is ontstaan. Als vader wou ik een faire regeling zonder afhankelijkheids- of schuldpositie tussen de kinderen onderling, wat het geval zou zijn geweest bij een overdracht van mijn aandelenpakket aan een van mijn kinderen. We zijn dus op zoek gegaan naar een scenario dat een deel van het vermogen dat in Savaco is opgebouwd, liquide maakt. Zo kan ik de aandelen die overblijven, overdragen aan mijn zoon en is er voor de andere kinderen een billijke regeling. Bij te veel families rondom ons hebben we gezien hoe een belangrijke economische waarde die in hun bedrijf zat, en een belangrijke familiale waarde waarbij de kinderen goed overeenkwamen, elkaar hebben vernietigd, omdat  vader of moeder het niet goed had geregeld. Dat wilden we absoluut vermijden.

RV: Hier (wijst naar zijn voorhoofd) staat ergens een houdbaarheidsdatum maar die ken je niet. Op een bepaald ogenblik begin je je af te vragen of er kinderen zijn die de ambitie hebben om in het bedrijf te stappen. Louis, de zoon van Carl, is al in 2016 bij ons gestart als medewerker. Mijn jongste toont ook interesse maar moet, volgens ons charter, vanaf volgend jaar nog drie jaar externe werkervaring opdoen. We realiseerden ons dat als er een kind bijdraagt tot de verdere groei van een bedrijf, het zijn inspanningen ”bekoopt” met een hogere overnameprijs. Door een externe partner erbij te betrekken stelden we de verdere groei van Savaco en onze familiale waarden veilig.

Jullie hebben zich in de zoektocht naar een kapitaalverstrekker laten bijstaan door Degroof Petercam. Hoe verliep de samenwerking?

CS: Op een bepaald moment zeiden we dat we dit traject niet zouden doen zonder externe begeleiding. We wilden vermijden dat onze zoektocht naar een partner geruchten in de markt zou zetten en langere tijd voor onzekerheid bij onze medewerkers zou zorgen. Daarom hebben we met een drietal partijen contact opgenomen en enkele gesprekken gehad. Zo konden we aanvoelen welke partij het best bij ons aansloot en het best aanvoelde hoe we in het leven staan. We hebben ook gekeken naar welk waardenpatroon het meest aansloot bij het onze. Jullie scoorden op alle vlakken het best.

RV: De persoonlijke toets heeft, wat mij betreft, de doorslag gegeven. Uiteraard gecombineerd met de expertsie van Degroof Petercam. Gedurende heel het traject hebben jullie ons zeer goed en van dichtbij begeleid, wat aansloot bij onze wens om het traject kort te houden. Kijk maar eens naar de periode tussen het uitsturen van het informatiememorandum (8 januari 2018) en de deal closing (19 april 2018). We hebben contact gehad met een heel complementair en dynamisch team van corporate finance. De link met private banking werd ook heel gemakkelijk gelegd. Jullie pushen niet, luisteren, stellen vragen en geven advies. Daarna laten jullie ademruimte om alles te laten bezinken. Bovendien durven jullie het te zeggen als het goede moment er niet is om iets te doen. Wat jullie liquide hebben gemaakt, hebben jullie direct goed gestructureerd.
Jullie brachten ons in contact met AAC Capital. En ook hier zaten we meteen op dezelfde golflengte.

(1) AAC Capital ondersteunt, als investeringsmaatschappij, succesvolle ondernemers en managementteams in de Benelux om versneld hun internationale groeiambities te realiseren.
www.aaccapitalpartners.com

Savaco in het kort

Jaarlijkse omzet: 30 miljoen euro
Ruim 130 werknemers
Opgericht op 4 februari 1991
Oprichters: Carl Sabbe en Rik Vandemoortele
Buy-outfonds AAC Capital stapt in het kapitaal door tussenkomst van Degroof Petercam in april 2018
IT-oplossingen gebaseerd op 

www.savaco.com

Tips aan andere ondernemers

Rik Vandemoortele

“Blijf geloven in je droom en blijf er altijd keihard voor gaan.”

Tips aan andere ondernemers

Carl Sabbe

“Betrek je kinderen er vroeg genoeg bij. Wees daarbij open en transparant. Ook over de financiën en hetgeen waarmee je bezig bent. Probeer op tijd regelingen te treffen om te verhinderen dat de economische en familiale waarden elkaar zouden kunnen vernietigen.”

Video
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1