Groeten uit de Kempen

Degroof Petercam neemt intrek in nieuw kantoor in Turnhout

Op 1 oktober opende Degroof Petercam een nieuw kantoor. Het zevende Degroof Petercam kantoor in Vlaanderen neemt zijn intrek in het Business Center d’Offiz, Parklaan 46 in Turnhout. We gingen alvast een kijkje nemen.

Kathy Mertens

“Het nieuwe kantoor is meteen ook een illustratie van het ondernemerschap dat binnen onze groep leeft. Intrapreneurship is een van onze kernwaarden, en dat is bij Degroof Petercam geen leeg begrip.”

Marc Vankeirsbilck

“Kempense ondernemers staan met hun beide voeten op de grond en hebben een no-nonsense mentaliteit. Het zijn harde werkers met heel veel realiteitszin.”

Aan het statige Business Center d’Offiz ontmoeten we Kathy Mertens, regiodirecteur Kempen, en Marc Vankeirsbilck, Head of Family Business Solutions Flanders.

Turnhout: een logische keuze

“Lokale aanwezigheid is  belangrijk,” stelt Kathy Mertens. “Door voor Turnhout te kiezen, kiezen we voor een vlot bereikbare locatie in het hart van een ondernemende regio. Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe kantoor, viel mijn oog meteen op het nagelnieuwe en bruisende Business Center d’Offiz, waar onder andere PwC, Acerta en Hillewaere al gevestigd waren. De complementariteit van de aanwezige bedrijven is voor mij meteen een van de grote troeven. Neem nu Hillewaere Groep, zij zijn actief in vastgoed en verzekeringen van onder andere exclusieve wagens en jachten. Het is dan ook onze bedoeling om expertise aan te bieden en evenementen te organiseren in samenwerking met de andere bedrijven. Ik denk bijvoorbeeld aan een evenement rond waardering, inbreng of successieplanning van classic cars, gecombineerd met het verzekeringsluik daarrond.”

Ook Marc Vankeirsbilck is overtuigd van de locatie: “80% van de bedrijven in Vlaanderen zijn familiebedrijven en dat cijfer geldt evenzeer voor de Kempen. Zowel langs de as Antwerpen- Eindhoven als langs de as Antwerpen-Luik gonst het van de industriële activiteit. Bovendien zijn hier ook tal van wereldspelers aanwezig, zoals Soudal, Nike, Ravago en Johnson & Johnson. De nieuwe locatie is dus een uitstekende uitvalsbasis voor ons.”

(A)typisch Degroof Petercam

“U verwacht ons misschien niet in een bedrijvencenter, maar toch is dit een bewuste keuze. We willen er namelijk zijn zowel voor bedrijven als voor particuliere cliënten,” zegt Kathy Mertens. “Met de keuze voor de nieuwe locatie zetten we een stap richting de toekomst. De open werksfeer en de flexibele ontmoetingsruimtes, dat is waar we naartoe willen.”

“Ik voel mij eigenlijk een beetje zoals een zelfstandige ondernemer. Je kan het vergelijken met  iemand die een franchise opstart onder een sterk merk met een duidelijke missie en focus op langetermijn. Bij Degroof Petercam heb ik de kans gekregen om het nieuwe kantoor helemaal van nul op te starten. Ik ben zelf  op zoek gegaan naar een geschikte locatie en heb van a tot z inspraak gehad bij de inrichting tot en met onze prachtige stoelen met Italiaans design,” lacht Kathy Mertens trots.

“Het nieuwe kantoor is meteen ook een illustratie van het ondernemerschap dat binnen onze groep leeft. Intrapreneurship is een van onze kernwaarden, en dat is bij Degroof Petercam geen leeg begrip,” aldus Kathy Mertens.

Nieuwe locatie, vaste waarden

“Private banking is en blijft onze core business, zowel voor particuliere cliënten, ondernemers als familiebedrijven. Bij ondernemers kijken we naar eenheid van vermogen: het professioneel en het persoonlijk vermogen,” stelt Marc Vankeirsbilck. “Op het vlak van professioneel vermogen bieden we Corporate Finance diensten aan, denk maar aan fusies en overnames en het begeleiden van de ondernemingen naar de kapitaalmarkten.  We bieden ook stockoptieplannen aan en hebben een mooi gamma aan DBI-beveks.”

Met Kempengrond aan de zolen

“Kempense ondernemers staan met hun beide voeten op de grond en hebben een no-nonsense mentaliteit. Het zijn harde werkers met heel veel realiteitszin,” stelt Marc Vankeirsbilck.

“Er is een typische mentaliteit in de Kempen, die maakt dat we daar toch graag toebehoren. Of zoals Vic Swerts (Soudal) onlangs zei: ‘Ik heb liever mannen die wat Kempengrond aan hun zolen hebben hangen.’(1) En daar kunnen wij ons zeker in vinden,” besluit Marc Vankeirsbilck.

(1) Vic Swerts, oprichter en eigenaar van het Turnhoutse Soudal, deed deze uitspraak in ‘Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen’.

Familiebedrijvenbarometer

In 2018 voerden we ons eerste onderzoek uit bij Belgische bedrijven en familiebedrijven, de Degroof Petercam Familiebedrijvenbarometer. Via deze link kan je de resultaten van dit onderzoek lezen.

In 2019 lanceren we onze tweede enquête, en ook nu werken we opnieuw samen met de Katholieke Universiteit Leuven. Omdat uw mening als Family Business Owner voor ons van groot belang is, zult u begin 2019 een uitnodiging ontvangen om (volledig anoniem) deel te nemen aan deze enquête.

Video
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1