Family Business Review – Lente – Zomer 2019

Nederlands  |  Français

INTERVIEW

Degroof Petercam Investment Banking

Voor midcaps op zoek naar M&A-advies en fondsen op de financiële markten

 

Degroof Petercam Investment Banking is de overkoepelende naam voor M&A-advies en diensten op financiële markten voor midcapbedrijven in heel Europa. Interview met Alexis Meeùs, de CEO van Degroof Petercam Corporate Finance, over het wat, hoe en waarom, en de meerwaarde ten opzichte van grote buitenlandse investeringsbanken.

Alexis Meeùs

“Dankzij onze eigen marktenzaal en een uitgebreid netwerk kunnen we daadwerkelijk implementeren wat we adviseren.”

Wat kan ik als cliënt precies verwachten van Degroof Petercam Investment Banking?

Alexis Meeùs: Als midcapbedrijf kun je bij ons terecht voor advies over M&A, over schuldkapitaaltransacties, zoals de uitgifte van obligaties, of voor de uitgifte van nieuwe aandelen, het openstellen van het kapitaal voor nieuwe investeerders of het naar de beurs brengen van je bedrijf. En dankzij onze eigen marktenzaal en een uitgebreid netwerk kunnen we daadwerkelijk implementeren wat we adviseren. We vervullen dus onze rol als schakel tussen investeerders en bedrijven ten volle, dat wil zeggen dat we   cliënten begeleiden in het hele fondsenwervingsproces, van het begin tot het einde.

Hoe uniek is dat businessmodel?

AM: Ons model is hetzelfde als dat van grote, universele banken. Uniek is dat we deel uitmaken van een onafhankelijk familiebedrijf dat zowel corporate finance als financiële markten combineert. Er zit veel in die zinsnede, maar zie het als volgt: als familiebedrijf kunnen we naast onze geïntegreerde diensten ook een langetermijnperspectief bieden. Wij zijn geen “product pushers”. Dat we geen schuldeiser van onze cliënten zijn, voegt een extra dimensie van onafhankelijkheid toe. Als wij een bedrijf adviseren om zijn financiële structuur te verbeteren, kunnen wij dat volledig onafhankelijk doen.”

Gebeurt er een kruisbestuiving tussen Investment Banking en Private Banking?

AM: Bij ondernemers en aandeelhouders van bijvoorbeeld familiebedrijven is er een belangrijke overlap tussen hun professioneel vermogen en hun persoonlijk vermogen. Dankzij de nauwe samenwerking met onze private banking collega’s kunnen we beide vormen van vermogen optimaliseren. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor hun familie.

Welke veranderingen zijn er de afgelopen maanden doorgevoerd?

AM: We hebben onze dienstverlening naar onze cliënten toe uitgebreid, onze diensten geïnternationaliseerd en ons team daarop afgestemd door nieuwe en ervaren talenten aan te trekken. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een derivatenbedrijf. Onze expertise in aandelenoptieplannen is van toegevoegde waarde voor altijd maar meer cliënten. Verder hebben we onze Foreign Exchange-desk opengesteld voor externe cliënten. We zijn druk bezig… (lacht)

Om terug te komen op het internationale aspect: is de aanwezigheid in vijf landen voldoende om een internationale positie in te nemen?

AM: Welnu, met Investment Banking teams in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Spanje beschikken we over een uitgebreid netwerk en kennen we de markt in die landen goed. Maar het is slechts één aspect van zakendoen en ons netwerk breidt zich uit tot ver buiten de landen waar we fysiek aanwezig zijn. Door toe te treden tot IMAP, een internationaal samenwerkingsverband van M&A-adviseurs, als exclusieve partner voor België en Frankrijk, wordt ons netwerk verder uitgebreid en maakt het deel uit van onze internationalisering. IMAP biedt toegang tot meer dan 450 M&A-professionals in 40 landen met wie we samenwerken om lokale en industriële kennis uit te wisselen en om toegang tot internationale markten te delen. In 2018 sloot IMAP meer dan 200 transacties (ter waarde van meer dan 10 miljard dollar) af in alle belangrijke sectoren in Europa, Amerika, Azië en Afrika.

Video
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1