Debat met Christian Van Thillo en Hans Bourlon bij de Degroof Petercam Vlaamse ondernermers Top 2018

Duidelijk geïnspireerd door het debat met Christian Van Thillo (De Persgroep) en Hans Bourlon (Studio 100), wisselden de aanwezigen op de Degroof Petercam Vlaamse ondernemers Top duchtig van gedachten. Degroof Petercam organiseerde dit evenement voor het eerst begin maart, met als thema ‘Grensverleggend ondernemerschap in Vlaanderen’.

Hans Bourlon

Christian Van Thillo

Een van de takeaways van dat debat was precies dat ondernemen niet iets is wat je op je eentje doet. We zouden Christian Van Thillo oneer aandoen als we zijn uitspraak niet wat zouden toelichten: de creativiteit en het ondernemerschap van anderen kunnen die eigenschappen bij jezelf en in je bedrijf versterken.

Creativiteit en ondernemerschap zijn ook twee kenmerken die Hans Bourlon op het lijf zijn geschreven. Met een diploma wijsbegeerte aan de slag gaan bij de (toen nog) BRT om vervolgens je eigen productie met een pratende hond op poten te zetten en van daaruit verder te groeien tot medeoprichter en CEO van wat ondertussen een wereldwijde entertainment business is: je moet het maar doen!

Tijdens het diner dat op het debat volgde, merkten verschillende van de aanwezige ondernemers op dat het fijn was om de uitdagingen en situaties waarmee ze als ondernemer worden geconfronteerd, ook bij anderen te herkennen. Los van de sector of van de bedrijfsgrootte. Ondernemerschap als verbindende factor.

De hele avond stond in het teken van dat ondernemerschap. In Vlaanderen, vanuit Vlaanderen naar het buitenland, als mens en met mensen, gisteren, vandaag en in de toekomst.

Het parcours van beide gastsprekers, de openheid over hun grootste uitdagingen, fouten en successen, en hun visie op, onder andere, ondernemerschap, digitalisering en maatschappelijke verantwoordelijkheid zorgden voor een geanimeerd debat. Dat, en uiteraard ook het feit dat beide sprekers kleppers van ondernemers zijn die van aanpakken weten.

Als u er deze keer niet bij was, hebt u wat gemist. Maar herkansing is mogelijk. Deze editie van de Vlaamse ondernemers Top 2018 was de eerste van wat een jaarlijkse traditie belooft te worden. Laat uw private banker zeker weten dat u ook graag voor de volgende editie wilt worden uitgenodigd.

Ik neem contact op met de expert

Marc Vankeirsbilck
Head of Family Business Solutions Flanders
Private Banking
m.vankeirsbilck@degroofpetercam.com
T +32 475 37 01 57

Video
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1