Beste cliënt,

Actief zorg dragen voor uw vermogen. Dat is niet zomaar ons motto, maar een echt engagement. Het houdt ook in dat we klare wijn schenken over de basisbeginselen van onze beleggingsstrategie. En dat we alle interne (zoals de Belgische fiscaliteit) en externe factoren (geopolitiek) die een impact kunnen hebben op uw vermogen voor u op een rijtje zetten. Net zoals tijdens onze infosessies ‘Vooruitzichten’.

We trekken die lijn door in onze nieuwe publicatie die driemaandelijks zal verschijnen: Degroof Petercam Wealth Review. Vandaag laten we u kennismaken met het eerste nummer.

Bruno Colmant, Head of Macro Research, bijt de spits af in zijn opiniestuk waarin hij een heel actueel thema aansnijdt. Het ontstaan van de subprimecrisis en van buitensporige staatsschulden ligt intussen ongeveer tien jaar achter ons. En alweer moet de wereld afrekenen met een van zijn demonen: het protectionisme. Hoe zit de vork precies in de steel?

Artikel lezen

Hans Bevers, Chief Economist, belicht de macro-economische situatie in de grote machtsblokken. Hij zet uiteen wat de implicaties daarvan zijn voor het monetair beleid. Die context is namelijk van groot belang voor onze strategieën en beleidsbeslissingen.

Artikel lezen

Jérôme van der Bruggen, Head of Investments Strategy, overloopt de krachtlijnen van onze benadering en licht de daaruit voortvloeiende asset allocatie toe.

Artikel lezen

Het hoofdstuk over het beheer van uw vermogen sluiten we af met een thematische analyse. In deze editie vraagt obligatiebeheerder Sam Vereecke zich af wat de impact van de inflatie is op de obligaties. Is zij een vriend of een vijand?

Artikel lezen

Econoom Michiel Verstrepen blikt tot slot vooruit op de uitdagingen waarmee we komend kwartaal rekening moeten houden.

Artikel lezen

In het tweede deel van “Degroof Petercam Wealth Review” schetsen onze experts van Estate Planning wat er verandert met betrekking tot de schenking van familiebedrijven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Artikel lezen

Ophélie Mortier, Responsible Investment Strategist, schetst ten slotte hoe ons beleggingsproces rekening houdt met maatschappelijk verantwoord beleggen..

Artikel lezen

In het onderdeel “Private Banking Nieuws” maakt u kennis met de rode draad van de campagne die deze maand in de media loopt.

Artikel lezen

We hopen dat uw Wealth Review een rijke, verhelderende bron van informatie zal zijn!

Veel leesplezier!

Benoît Daenen
Head of Private Banking

Video
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1